

### **KOMATSU MOTOAMERICA SUPERBIKES AT THE RIDGE** Schedule and supplemental regulations

<u>Friday</u>	<u>Broadcast</u>	Move-In
0.00		Test participants move in
8:00 am	Track Inspection	Wed Aug 26 <sup>th</sup>
8:30 am - 9:00 am	Liqui Moly Junior Cup Practice 1 (30 min)	All Others move in
9:10 am - 9:40 am	Twins Cup Practice 1 (30 min)	Thursday August 27
9:50 am - 10:30 am	Supersport Practice 1 (40 min)	10:00 AM Group A
10:40 am - 11:10 am	Stock 1000 Qualifying Practice 1 (30 min)	11:30 AM Group B
11:20 am - 12:05 pm	Honos Superbike Qualifying Practice 1 (45 min) MALive Begins	12:00 PM Group C
1:00 pm - 1:30 pm	Liqui Moly Junior Cup Qualifying 1 (30 min)	
1:40 pm - 2:15 pm	Supersport Qualifying 1 (35 min)	Registration
2:25 pm - 2:55 pm	Stock 1000 Qualifying Practice 2 (30 min)	Wednesday August 26
3:05 pm - 3:50 pm	Honos Superbike Qualifying Practice 2 (45 min)	12:00 pm – 5:00 pm
4:00 pm - 4:30 pm	Twins Cup Qualifying 1 (30 min)	Thursday August 27
		7:00 am - 5:00 pm
<u>Saturday</u>		Friday, August 28
		7:00 am - 5:00 pm
8:00 am	Track Inspection	Saturday, August 29
8:30 am - 9:00 am	Liqui Moly Junior Cup Qualifying 2 (30 min)	7:00 am - 5:00 pm
9:10 am - 9:40 am	Stock 1000 Free Practice 3 (30 min)	Sunday, August 30
9:50 am - 10:20 am	Honos Superbike Free Practice 3 (30 min) MALive Begins	8:00 am - 1:00 pm
10:30 am - 11:00 am	Supersport Qualifying 2 (30 min)	
11:15 am - 11:30 am	Honos Superpole (15 min)	Technical Inspection
11:40 am - 12:10 pm	Twins Cup Qualifying 2 (30 min)	Wed, August 26 and
1:15 pm	Supersport Race 1 (16 laps) Live on MAVTV and Eurosport	Thursday August 27
2:15 pm	Liqui Moly Junior Cup Race 1 (12 laps)Delayed on FS2	Superbike/Supersport
3:10 pm	Honos Superbike Race 1 (17 laps) Live on FS2 and Eurosport	1:00 pm
4:10 pm	Twins Cup Race (12 laps)	Junior Cup
		2:00 pm
<u>Sunday</u>		Stock 1000
8:30 am	Track Inspection	3:00 pm
9:00 am - 9:15 am	Liqui Moly Junior Cup Warm Up (15 min)	Twins
9:25 am - 9:40 am	Stock 1000 Warm Up (15 min)	4:00 pm
9:50 am - 10:05 am 10:15 am - 10:30 am	Supersport Warm Up (15 min)	Friday August 28
	Honos Superbike Class Warm Up (15 min) MALive Begins	7:00 am – 8:00 am
12:15 pm	Stock 1000 Race (13 laps)	
1:15 pm	Supersport Race 2 (16 laps) Live on MAVTV and Eurosport	Meetings
2:15 pm	Liqui Moly Junior Cup Race 2 (12 laps) Delayed on FS2	Mandatory Entrant Meeting
3:10 pm	Honos Superbike Race 2 (17 laps) Live on FS1 and Eurosport	& New Riders Meeting
		5

Virtual Meetings- All Entrants and New Riders MUST COMPLETE by August 25 at 5:00 pm PST or you will not be allowed through Tech Inspection. *Go to motoamericaregistration.com* 





# 1 UPDATED 8.26.2020



### **KOMATSU MOTOAMERICA SUPERBIKES AT THE RIDGE** COMPETITION SCHEDULE AND SUPPLEMENTAL REGULATIONS



#### **Event and Circuit Information:**

MotoAmerica Championship at The Ridge, Aug 7-9 featuring HONOS Superbike Class, Supersport, Liqui Moly Junior Cup, Stock 1000, and Twins Cup competitors.



#### **Rules and Regulations:**

It is the entrant's responsibility to ensure all crew, riders, and guests comply with all MotoAmerica and AMA regulations, including the team handbook located here: http://www.motoamericaregistration.com/competitor-info/



#### Officials:

Race Director: Dan Argano FIMNA Safety Officer: Ken Saillant Rider Representative: Doug Chandler



Shipment pick up location: Administration Office Tues-Friday 8am-5pm Cost: None, no fork lift Address: Ridge Motorsports Park Individual Name and Cell Phone Number 1060 W Eells Hill Rd, Shelton, WA 98584



Registration Location: Trailer to left as entering gate **Registration Deadline:** August 16 Credential Request Deadline: Aug 23 Entries and rider licenses will not be processed at the track. All riders must have a valid 2020 AMA license. All credential

holders must complete online waiver https://motoamerica.speedwaiver.com/xjvto

((e)) A

Radio Frequency: 456.8125 MHz (12.5 KHz, CSQ Squelch, Receive only) Racing Radios: Tony 404-361-4840

\*Teams must have one crew member monitor this "listen only" channel during all on track events\*



VP Fuel: Use preorder form Contact: www.motoamericaregistration.com/fuel Hours: Friday, 12:00 - 4:00 pm,

Sat 7:30 am - 4:00 pm, Sun 7:30 am - 2:00 pm No fuel cans can remain on track property, teams failing to comply will be subject to a fine



Tech Location: MotoAmerica awning Competitors will not pass technical inspection if they do not have a working MyLaps compatible transponder, and radio. The transponder used to pass technical inspection must be the transponder used throughout the weekend. Failing to notify MotoAmerica staff of a transponder change may result in loss of lap times while using the unapproved transponder



#### Garages: None available

Hot Pit Assignments: Released at entrant meeting Supply drop off procedure: 15 min deliveries during all open delivery hours (refer to team handbook)

RV Parking: Contact paddock@motoamerica.com

All teams must supply water barrels or concrete to tie down awnings and structures, no stakes may be used to tie down structures. Teams will be liable to damage to the paddock from stakes or structures tied down inappropriately



Disposal and Recycling: Back center of paddock Participants are required to make use of disposal locations for all waste materials. All spills must be treated immediately and track management must be

advised of all spills. All fuel containers, and tires must be removed from the facility. Teams found not complying with this policy may be fined



#### Golf Carts Contact: None

Circuit Rules: Operators must be over 18. Speed limit is 10mph.

Pit support vehicles must be parked within the teams paddock footprint or at the designated parking area and must display a 2020 MotoAmerica Pit vehicle pass.



**Timing and Scoring Screens:** Network Name: MotoAmerica Hot Pits **Password:** MA@theridge

Do not distribute the log in information to fans or guests as increased users may cause the system to slow or stop functioning Teams must provide their own hardware to connect to the timing and scoring feed over coax or network cable



Vehicle Staging: Enter gate 2 and stop before guard shack beginning Wed, August 5 @ 6:00pm Move-out: Sun, August 30 @ 8:00 pm

Truck Wash: Not Available



Track Familiarization: August 26 3:30pm to 7:00pm August 27 5:30pm to 7:00pm NO SCOOTERS, only bicycle or pedestrian traffic is



## 2 UPDATED 8.26.2020

